Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Documentals >> Segle XX RSS

  Avançada 


 Títol  Segle XX - El projecte Huemul (ID: 12696)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Segle%20XX%20-%20El%20projecte%20Huem ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 550.01 Mb | Format: XviD | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 127 | Descàrregues: 26 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Teucre el 14/10/2011
 Imatge   175 volem tv3 si a la llibertat expressio.jpg (9.1K)
RIP TDT 33 Català

File Name : Segle XX - El projecte Huemul [RIP TDT 33 Català per a rucatala.org & comparteix.cat] Per Teucre.avi
Mida del fitxer: 550 Mb.

[Pel·lícula]
Vàlid: Sí [AVI]
Duració: 00:54:31
Pel·lícula completa: Sí

[Vídeo]
Resolució: 640x352
Còdec: XviD MPEG-4 codec
MPS : 25,00
BitRate: 1310 Kbps
Factor de qualitat: 0,24 b/px

[Àudio]
Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Nombre de canals : 2
Velocitat de mostra: 48000 Hz
BitRate: 100 Kbps


SEGLE XX - EL PROJECTE HUEMUL

Amb el projecte Huemul Proposem un documental hispano-argentí del 2008 que explica la desconeguda història dels projectes nuclears que científics i tècnics nazis van desenvolupar, després de la Segona Guerra Mundial, a l'Argentina de Perón. Un país que acollia una importantíssima colònia alemanya i on el Partit Nazi havia comptat amb l'organització exterior més nodrida del món.

Durant la guerra, el govern de Buenos Aires havia comprat armes al Reich, li havia prestat serveis diplomàtics i d'intel·ligència i havia especulat amb la idea de ser la gran potència catòlica i hispànica dins del nou ordre mundial posterior a la victòria de Hitler. El cop d'estat militar que, el juny de 1943, portà al poder al GOU (Grupo de Oficiales Unidos) es produí amb el suport i les benediccions de Berlín i Roma. I quan, sota la pressió de Washington, l'Argentina declarà la guerra a Alemanya el 27 de març de 1945, ho va fer de manera purament formal. És més, amb la voluntat oculta -reconeguda després per Perón- de facilitar així el posterior trasllat a l'Argentina dels alemanys que tinguessin motius per fugir de la justícia dels vencedors.

És en aquest context que s'ha de situar l'arribada a Buenos Aires de l'enginyer aeronàutic Kurt Tank o del físic Ronald Richter. En l'Argentina enriquida per la guerra i amb un règim nacionalista decidit a convertir el país en una potència, el primer hi va dissenyar el caça a reacció Pulqui II, i Richter va convèncer Perón de desenvolupar el Projecte Huemul. Des de finals de 1949 es va construir a l'illa de Huemul, al mig d'un llac de la Patagònia, prop de San Carlos de Bariloche, un laboratori secret d'experimentació nuclear on, el març de 1951, Richter assegurà -i Perón el va creure- que havia aconseguit la fusió termonuclear controlada, un repte científic encara no assolit avui i que representaria una font inesgotable d'energia. El règim peronista ho celebrà com un gran èxit, però es tractava d'un bluff, d'un engany o d'un deliri de Richter, que mostrava símptomes de desequilibri mental. Després de l'eufòria propagandística, una comissió científica argentina denuncià el frau, i a principis de 1953 les autoritats van cancel·lar el projecte, que havia costat a l'Estat argentí uns 300 milions de dòlars. Comprensiblement caigut en desgràcia, Ronald Richter va residir a l'Argentina fins la seva mort, el 1991. Pel que fa a l'illa d'Huemul, va rebre el mot d'isla de la Mula, perquè col·loquialment, a l'Argentina, una mula és una mentida, una bola.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià