Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Documentals >> Segle XX RSS

  Avançada 


 Títol  Segle XX - El setge (ID: 11705)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Segle%20XX%20-%20El%20setge%20[RIP%20 ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 549.66 Mb | Format: XviD | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 178 | Descàrregues: 36 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Teucre el 25/03/2010
 Imatge   seglexx.jpg (16.1K)
RIP TDT 33 Català

File Name : Segle XX - El setge [RIP TDT 33 Català per a rucatala.homelinux.org] Per Teucre.avi
Mida del fitxer: 550 Mb.

[Pel·lícula]
Vàlid: Sí [AVI]
Duració: 01:02:20
Pel·lícula completa: Sí

[Vídeo]
Resolució: 544x320
Còdec: XviD MPEG-4 codec
MPS : 25,00
BitRate: 1131 Kbps
Factor de qualitat: 0,27 b/px

[Àudio]
Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Nombre de canals : 2
Velocitat de mostra: 48000 Hz
BitRate: 102 Kbps


Segle XX - El setge

Homenatgem Montserrat Roig amb l'emissió d'un reportatge sobre aquest terrible episodi que l'escriptora va fer servir de teló de fons pel seu llibre "Mi viaje al bloqueo".

El 1982, l'enyorada Montserrat Roig publicà en castellà un dels seus llibres menys coneguts, el que porta per títol "Mi viaje al bloqueo", un reportatge retrospectiu i testimonial, carregat d'empatia, sobre el setge de Leningrad durant la Segona Guerra Mundial. Aquest és també el tema del documental russofinlandès que els presentem avui a "Segle XX". I voldríem que emetre'l, que mostrar-los les imatges impressionants i terribles, servís de petit record i homenatge a l'escriptora, gairebé dues dècades després de la seva prematura desaparició.

Leningrad, abans i ara Sant Petersburg, la ciutat creada per Pere el Gran com a finestra europea de Rússia, el bressol de la Revolució d'Octubre, la primera capital del poder bolxevic, rebatejada després amb el nom de Lenin, ho tenia tot per atraure la fòbia destructora del nazisme alemany, i conquerir-la va ser l'objectiu d'un dels tres grups d'exèrcits que Hitler llançà a l'atac contra la Unió Soviètica el 22 de juny de 1941.

La Wehrmacht arribà a les portes de Leningrad aquell 8 de setembre, però, davant la dificultat de prendre-la per assalt i el problema d'administrar una ciutat de tres milions d'habitants, optà per encerclar-la i destruir-la per mitjà dels bombardejos, la fam i del fred. I aquests van ser ben aviat, en efecte, els grans enemics dels leningradesos: una penúria alimentària que reduí el racionament a nivells molt per sota del mínim de subsistència, un fred glacial, sense combustible ni energia per combatre'l, i les malalties que se'n derivaven.

Els éssers humans que queien exhaustos pel carrer i morien congelats, els episodis d'antropofàgia, l'extinció gradual i silenciosa de famílies senceres, la ingestió de serradures i altres productes insòlits i la catàstrofe sanitària són alguns aspectes concrets d'aquells 872 dies de setge. També ho són l'evacuació de més de mig milió de civils, la construcció d'una ruta de socors sobre el llac Ladoga gelat -el Camí de la Vida-, l'heroisme del treball en fàbriques i tallers, l'esforç sobrenatural de centenars de milers d'individus per llegir, per anar al teatre, per escoltar música, per mantenir en aquelles circumstàncies la seva condició humana.

Ja amb els alemanys en retrocés, el setge finalitzà el gener de 1944, després de 632.000 morts segons el balanç oficial, un milió i quart segons l'extraoficial, potser dos milions segons el balanç real. A més, la cohesió, la fortalesa i l'orgull local dels leningradesos desvetllaren l'enveja i la recelosa paranoia de Stalin, que el 1948 purgà dos mil quadres del partit comunista a la ciutat per tal de castigar el seu excessiu "orgull" davant la gesta col·lectiva que havien dirigit.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià